Cada vegada més persones se sumen a acollir Hospitalitat

Ens alegra molt la notícia de noves comunitats d’ Hospitalitat que sorgeixen a les nostres ciutats. Cada vegada més persones s’animen a acollir, posant-se a disposició de Hospitalidad.es i obrint els seus cors i ments per als que més ho necessiten. Ja sigui acollint residencialment persones, que han hagut de fugir de situacions de violència, o acompanyant els seus processos d’integració social i de formació d’idiomes i laboral, emergeixen noves iniciatives de gent que més que mai representen Hospitalitat i que volen acollir, protegir, promoure i integrar.

A Madrid, la solidaritat i la tendresa amb els més vulnerables ha fructificat en la creació d’una nova Comunitat d’Acollida, que se suma a les tres ja existents: la Comunitat de Betània inicia el seu camí d’acollida donant benvinguda a una família monomarental nombrosa, que va haver de fugir de l’Iraq, Gràcies al treball d’ Hospitalidad.es a la PAL Madrid a través de Pueblos Unidos.

Mentrestant, a València ja el 2017 es van iniciar les primeres passes d’acollida a Hospitalitat. Des del passat any, hi ha un acord de col·laboració amb Esclaves, que gràcies a la feina de SJM València i de la PAL, han acollit  una mare amb un nen de 4 anys durant 6 mesos, fins a final d’any. A més, hi ha un acord també de col·laboració amb Villa Teresita, pel qual cedeixen un pis i Hospitalidad acompanya  dues mares amb fills/es al seu càrrec. Recentment, també les religioses de Jesus Maria s’han ofert per acollir una família. I el gran projecte de la Casa d’Exercicis de Jesuïtes ‘La Puríssima’ d’Alaquàs està pròxim a arrencar, un cop es concreti un conveni de col·laboració amb Càritas.

Passos valents que ens apropen a tots a una realitat que ens interpel·la, i a la qual estem cridats a respondre-hi. Seguim sortint a les fronteres, seguim sent Terra d’Acollida.