Organico

Una part important de la nostra resposta és el treball sobre les causes que generen els moviments migratoris forçosos en els països d’origen, l’acompanyament en els llocs de trànsit i el servei en altres països de destí.

No oblidem les persones que no van poder escapar del conflicte, així com a aquelles que estan a la recerca d’una vida digna i segura. És crucial acompanyar els més vulnerables també més enllà de les nostres fronteres, pel que la nostra experiència de cooperació internacional donant suport al Servei Jesuïta als Refugiats és una part irrenunciable de les nostres respostes.

Des de les nostres organitzacions de Cooperació Internacional, Entreculturas i Alboan, acompanyem, servim i defensem els drets dels refugiats i desplaçats a les regions de l’Orient Mitjà, Àfrica Oriental, Àfrica Occidental, Grans Llacs, Àfrica Austral, Europa, Llatinoamèrica i el Carib. Treballem per una educació de qualitat per a nens refugiats, formació professional d’adults, així com altres serveis d’acompanyament psicosocial de migrants forçosos.

Des de l’àrea de cooperació internacional destaquem les següents intervencions de cara a donar una resposta a la crisi migratòria que vivim en aquests moments:

 

 

Suport educatiu per població siriana refugiada al Líban


veure més

Líban amb més d’un milió de refugiats sirians, fa front al gran repte de garantir el dret a l’educació de més de mig milió de nens i nenes sirianes en edat escolar. Per contribuir a aquest gran repte, donem suport al JRS en els seus programes d’educació d’ educació en diferents llocs del país: Bourj Hammoud, Jibeil i Kfar Zabad

.

A través d’aquest projecte, intentem seguir el nostre suport a la població refugiada siriana, garantint el dret a l’educació a 1.440 nens i nenes en cinc escoles al Bekaa, una de les zones de major concentració de refugiats. A més de l’organització i desenvolupament de les classes, donarem suport amb un kit escolar per a la tornada a classe, un esmorzar que els permeti un bon rendiment escolar, el suport psicosocial a través de treballadors socials i un kit d’higiene per a cada alumne.


tancar

 

Ajuda d’emergència refugiats a Europa


veure més

El 2015, 862.000 refugiats arriben a Europa pel mediterrani a la recerca de protecció. Vénen fugint d’alguns dels principals conflictes del món: Síria, Afganistan, Eritrea, Somàlia, Nigèria i Sudan del Sud. Així, el JRS Europa que ja venia acompanyant molts d’aquests refugiats a Europa, llança una intervenció d’emergència per respondre a les necessitats creixents d’aquests refugiats i desplegant la seva intervenció en 13 països europeus, atenent els refugiats tant en els països d’arribada , com de trànsit i en aquells d’ acollida final.


L’àrea de cooperació centrarà els seus esforços en el suport a la intervenció del JRS a Hongria a través d’un projecte educatiu d’assistència a 50 menors no acompanyats, assistència per a la integració de refugiats i assistència legal. També donarem suport l’estructura del JRS regional de manera que es garanteixi un treball de més qualitat en els diferents projectes europeus.

tancar

 

Millorat l’accés a una educació inclusiva i de qualitat per a la població local i desplaçada de Goma i Masisi a l’est de la RD del Congo

veure més

L’est del Congo porta més de 20 anys de guerra en la qual un gran nombre de persones es troben refugiades en països veïns com Uganda, molts altres comencen el llarg camí cap a Europa, però molts altres no tenen altra solució que desplaçar-se dins del mateix país en recerca de llocs més segurs. I Masisi és una de les zones amb major nombre de desplaçats interns a l’est del Congo, on nens i nenes, i dones, són els col·lectius més vulnerables i afectats per la situació de conflicte.Des Entreculturas i Alboan, portem molt de temps apostant per la millora de les condicions educatives de la zona i intentant garantir el dret a l’educació dels desplaçats. Així realitzem diverses activitats com: suport a l’alumnat per a la seva escolarització i l’acreditació dels estudis de secundària; formació de comitès escolars; formació de professors; distribució de material didàctic i material escolar i suport d’altres activitats extra-escolars per al desenvolupament de les habilitats psicosocials de l’alumnat. Donar suport a la educació és donar suport a la pau del país.

tancar

 

Educació per a població refugiada a Maban

veure més

Sudan del Sud viu un llarg conflicte que ha provocat el refugi de més de 750.000 persones i el desplaçament intern de més de dos milions de persones. Les necessitats humanitàries són enormes i els ajuts arriben amb comptagotes, quan les prioritats del món desenvolupat es troben en altres llocs.El JRS treballa al país des de fa més de deu anys i actualment un dels seus principals iniciatives es troba en Maban, a la frontera amb el Sudan. L’objectiu del treball del JRS és millorar el benestar d’aquesta població vulnerable a través de l’educació i el suport psicosocial a més de 15.000 refugiats, desplaçats i famílies de les comunitats d’ acollida

tancar

 

Ajuda a migrants forçosos a la frontera Melilla – Nador

veure més

El sector social de la Companyia de Jesús col·labora amb la Diòcesi de Tànger a Nador en l’acompanyament de la població migrant que arriba de diversos països d’Àfrica a la frontera amb Europa. Molts d’aquests migrants s’han vist forçats a fugir de països com Nigèria, Congo, Mali o altres situacions de crisi en el continent africà

.

El treball és divers i passa per un suport bàsic en salut, una atenció més duradora en casos de gran vulnerabilitat, així com una resposta a diverses emergències a través de la distribució de menjar, mantes i roba. En aquest treball el més important és sempre un acompanyament proper a les persones migrants i refugiades

tancar

    Si vols rebre el nostre mailing de notícies deixa'ns les teves dades:

    No deseo recibir información de otras campañas de Fundación Entreculturas

    No deseo recibir información de otras campañas de Fundación Migra-Studium

    Top