Dia Internacional de les persones migrants: #EmComprometo amb l’Hospitalitat

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra avui dimecres 18 de desembre, llancem una campanya de recollida de suports en la plataforma Visibles.org per a fer una crida a la societat a comprometre’s amb una cultura d’Hospitalitat per a les persones migrants, basada en l’acolliment, la diversitat i la convivència.

#EmComprometo amb les persones migrants, refugiades i sol·licitants d’asil

Sabem que la mobilitat humana és un fenomen natural i que la nostra societat és i serà, cada vegada més diversa. Per això, és fonamental promoure una cultura de l’acolliment digne, la diversitat i la convivència. Les persones migrants i en trànsit, les sol·licitants d’asil i refugiades, els menors i joves que migren sols, tenen drets i obligacions que han de ser garantits.

Com a persona compromesa amb els Drets Humans:

  1. Afirmo que totes les persones tenen el dret de migrar a la recerca d’un manteniment i de seguretat; i també, el dret a ser acollides amb dignitat i hospitalitat.
  2. Rebutjo els prejudicis, les faules i la criminalització de les persones migrants i de les/us activistes i ONGs que defensen els drets humans.
  3. Signo i em comprometo amb les persones que migren i busquen protecció i un espai de pau, a:
  • Manifestar la meva solidaritat, deixant-me afectar per la realitat de les persones germanes que escapen de la violència i la pobresa, rebutjant declaracions falses i xenòfobes.
  • Acompanyar a les persones que busquen construir un projecte de futur lluny de la seva llar, en la nostra societat, oferint-los suport en la meva comunitat, el meu barri o la meva ciutat.
  • Actuar i defensar, demanant als responsables polítics que protegeixin a aquestes persones de la violència, la repressió i la desigualtat, a fi de preservar la dignitat inherent a tota la persona.

El suport totes/us, de tota la ciutadania, és molt important. Amb la teva signatura estaràs ajudant a altres persones que migren i busquen refugi.

Aquesta iniciativa, inspirada en una petició de la Ignatian Solidarity Network, està promoguda per la campanya Hospitalitat i oberta a totes les organitzacions afins, que comparteixin els seus objectius i que vulguin sumar-se per a involucrar a la ciutadania i promoure una cultura d’hospitalitat i acolliment digne.

SIGNATURA AQUÍ PEL TEU COMPROMÍS AMB UNA CULTURA D’HOSPITALITAT PER A LES PERSONES MIGRANTS I REFUGIADES