Dinar solidari i marxa popular per l’Hospitalitat

ALBOAN, el col·legi Sant Ignasi, i el Centre Loyola de Pamplona van organitzar un dinar solidari per recaptar suport per a la campanya d’Hospitalitat. La jornada va començar a les 12 amb una marxa solidària des del col·legi Sant Ignasi fins a l’antiga estació d’autobusos en què van prendre part més de 1.000 persones que reclamaven que les institucions escoltin la veu de la ciutadania i comencin a donar resposta a la situació dels milers de persones refugiades que cada dia arrisquen les seves vides.

comida1

Després de la marxa els més petits van participar en tallers de pintura, globus, Comerç Just entre d’altres, dinamitzat des d’ALBOAN.

Posteriorment, a les 14 hores els jesuïtes Ángel Ortiz de Orbina, director del Centre Loyola i Mateo Aguirre, adjunt a la direcció d’ALBOAN, van dirigir unes paraules a les més de 400 persones allà congregades que van donar pas al dinar solidari.

Després de dinar, es va fer un sorteig d’una cistella de productes de Comerç Just entre les persones assistents, i vam gaudir de la música del ochote ‘Voces de los Burgos’ i del grup ‘Los Habituales’. La jornada va transcórrer en un ambient de companyonia i complicitat que va prolongar la sobretaula fins ben entrada la tarda.

comida3

Tot el que es va recaptar, tant en el dinar com en les activitats prèvies, es va destinar al Servei Jesuïta als Refugiats (JRS) a Grècia, que ofereix atenció d’emergència i d’integració social a persones refugiades i migrants forçades.