Informe EPU: el sistema d’asil espanyol a examen

15 entitats socials, entre les quals es troba Pueblos Unidos-SJM, han presentat un informe sobre les vulneracions de drets en el sistema de protecció internacional i d’acollida de l’Estat espanyol en el marc de l’Examen periòdic Universal de les Nacions Unides.


La situació dels drets humans a l’Estat Espanyol serà revisada, el proper gener de 2020, pel Consell de Drets Humans de l’ONU a través d’l’Examen Periòdic Universal(EPU),un mecanisme, que amb freqüència quinquennal realitza aquesta revisió en els 193 països membres.

Per aquest examen Nacions Unides compta amb els informes dels propis estats que hi participen, la informació que es recull a través de diferents organismes i mecanismes de l’ONU i les aportacions de les institucions nacionals de drets humans i les organitzacions de la societat civil.

15 organitzacions,que treballen pels drets de les persones migrants i refugiades, s’han unit a la plataforma PlatRefugio per presentar a aquest examen l’Informe sobre la situació dels drets humans en el sistema de protecció internacional i acollida de l’Estat espanyol. S’hi recullen vulneracions, que es donen al llarg de tot el procés de sol·licitud de protecció internacional a Espanya, des que se sol·licita a la frontera o en territori, fins que es resol la sol·licitud.

Aquest informe es presenta conjuntament com PlatRefugio a les següents entitats: Activa’t en Drets Humans, Andalucía Acoge, Asociación ELIN, Asociación Pro Derechos s Humanos de España, CESAL, Diaconía, Federación SOS Racismo, Forum de abogado@s de izquierdas – Red de abogado@s demócratas, Fundación la Merced  Migraciones, Iridia – Centro para la defensa de los Derechos  por la Paz (MPDL), Pueblos Unidos – SJM, Provivienda, Red Acoge i Stop Mare Mortum

 

Pots llegir l’informe complet en aquest enllaç

Si vols adherir a la teva entitat pots fer-ho omplint aquest formulari