IV Aniversari de les morts de Tarajal

Aquest proper dimarts 6 de febrer es compleixen 4 anys des de la mort de 15 persones que intentaven arribar nedant la costa espanyola a la platja de Tarajal, Ceuta.

Com tots els anys des de llavors, el mateix dia 6, se celebren actes en record de les víctimes d’aquella tragèdia i de suport als seus familiars, així com es reclama justícia, veritat i reparació a través d’actes de carrer i peticions formals a les institucions. Aquest any, els actes del dia 6 es centren en la petició formal al Parlament Europeu de declarar el dia 6 de febrer com a Dia Europeu per les Víctimes de les Fronteres. A través d’aquest manifest, al qual s’ha adherit a la campanya Hospitalidad.es, així com altres obres socials de la Companyia, es pretén sumar forces entre organitzacions humanitàries per retre homenatge, també des de les institucions europees, cada any a aquelles persones que perden la vida intentant buscar un futur millor a les fronteres europees.

Els actes d’aquest any se celebraran el mateix dimarts 6 de febrer a Madrid, amb el lliurament de la petició formal a la seu del Parlament Europeu (11.30 hores) i amb un Memorial de les Víctimes, a la Costa Moyano de la capital, a les 20 hores. Queda pendent de data la celebració d’una trobada amb de testimonis de familiars de les víctimes i supervivents de les fronteres.