Jornada sobre refugi a Pamplona de la mà del Servei Jesuïta a Refugiats-Europa

El dimarts 20 de febrer, dia mundial de la Justícia Social, José Ignacio García SJ, director regional del Servei Jesuïta a Refugiats-Europa (SJR), va visitar Pamplona on va tenir l’oportunitat de presentar a la societat navarresa la tasca d’acollida que realitza aquesta institució en el context europeu.

Al matí, García i una delegació de ALBOAN van comparèixer davant la «Comisión de Convivencia y Solidaridad Internacional» del Parlament de Navarra on, a més de donar compte de la feina de l’SJR, l’equip d’ ALBOAN va tenir ocasió de presentar la campanya «Hospitalidad» que impulsa el sector Social de la Companyia de Jesús, així com la proposta educativa «Más allá de las Fronteras» que aquesta ONG de desenvolupament implementa a Navarra. També van sol·licitar el suport de la Cambra navarresa de cara a promoure polítiques migratòries més justes, i l’obertura de rutes legals i segures.

Ja a la tarda, José Ignacio va oferir a la «Casa de la Juventud» una xerrada sobre els reptes que presenta per a Europa el flux de persones refugiades i migrades, a la qual van acudir més de 100 persones. Així mateix, es va presentar l’exposició «Stand by’» del fotoperiodista Iván Benítez, composta per una trentena d’imatges que reflecteixen la vida quotidiana de persones refugiades, en la seva major part sirianes, al Líban i Grècia.

Esta actividad se enmarca en el proyecto de sensibilización y formación para la solidaridad ‘Una ventana al mundo’ de ALBOAN y la Asociación SEI, y que cuenta con la colaboración del Gobierno de Navarra y el Ayuntamiento de Pamplona.

Foto Parlament: Calleja / Diario de Navarra