L’exposició Som migrants segueix el seu recorregut

L’exposició Som Migrants de la campanya Hospitalitat continua la seva marxa i després d’estar a Elx, Madrid, Astúries i Barcelona, arriba a Pamplona de la mà d’Alboan.

Del 8 al 29 de març el “Civivox Ensanche” de Pamplona acull l’exposició “Som migrants”, una proposta per donar a conèixer la difícil realitat que viuen milers de persones que es veuen obligades a abandonar els seus llocs d’origen a la recerca d’una vida digna. L’exposició ha estat elaborada per Entreculturas i els Serveis Jesuïta a Migrant (SJM) de Mèxic i Espanya. Al llarg de 24 panells es recullen fotografies d’artistes de molt diverses procedències, a més de testimonis reals.

Cada any, més d’un milió de persones mexicanes i més de 300.000 centreamericanes intenten creuar la frontera entre Mèxic i els EUA. Només el 15% ho aconsegueix. La manca d’oportunitats laborals en els seus països i la situació de pobresa en què es troben els condueixen a iniciar el viatge cap al Nord.

Alhora, Europa està vivint la major arribada de persones refugiades des de la II Guerra Mundial. La major part procedents de la guerra a Síria. Però també arriben migrants d’altres països en conflicte, així com persones que fugen de la fam i la pobresa. Al món, des de l’any 2.000 més de 40.000 persones han perdut la vida a la recerca de condicions de vida millors.

Expo-somos-migrantes