Migracions i Fronteres des de la realitat asturiana

La Comissió de Hospitalitat de la PAL d’Astúries va organitzar el passat dijous 7 de febrer la II MESA REDONDA SOBRE MIGRACIONES Y FRONTERAS, dins de les campanyes de sensibilització que es realitzen al llarg de l’any.

Aquesta segona taula va tenir com a marc l’Aula Magna de la Universitat d’Oviedo, on van exposar els  testimonis sobre els seus processos personals i integració en la societat asturiana, Keita Famanzon de Mali i Daniel Díaz de Colòmbia. Els van acompanyar a la taula, Francisco José Villaverde, Director de l’ «Agencia Asturiana de Cooperación»; i David Alonso, especialista en cooperació internacional i director de «Personas i Organitzación» a l’ONG Entreculturas. Va exercir com a moderador Francisco Javier Alexandre, de la Comissió d’Hospitalitat Astúries.

El relat de Keita Famanzon del seu viatge des de Mali fins a arribar a les Canàries i posterior trasllat a Astúries, unit al del colombià Daniel Díaz i els seus projectes de voluntariat amb països iberoamericans, ja com a resident a Espanya, van aconseguir entre el públic assistent tenir una visió propera del problema migratori. En l’apartat de preguntes del públic, es van succeir testimonis de ciutadans emigrants residents a Oviedo, que van contribuir a sensibilitzar  tots sobre aquesta realitat, que és avui la migració.