Ens posem en marxa en els #CaminosDeHospitalidad

Aquest passat cap de setmana vam iniciar les marxes de #CaminosDeHospitalidad de la campanya Hospitalitat, impulsada pel Sector Social de la Companyia de Jesús, amb tres caminades que van tenir lloc a Madrid i Galícia, el dissabte 2 de juny, i Astúries, diumenge passat, dia 3.

A Galícia, gràcies a l’organització de la PAL Galícia, es va organitzar la marxa liderada per les tres delegacions d’Entreculturas de la regió, en les que un grup d’unes 80 persones van caminar l’últim tram del Camí de Sant Jaume, que des de la Montaña do Gozo porta a la Plaza del Obradoiro. En el camí, els participants van parar a les seus de la Xunta de Galícia, a la Universitat i al Bisbat, per lliurar les reivindicacions de la campanya als representants polítics, educatius i eclesiàstics, respectivament.

A Madrid, unes 90 persones van participar en #CaminosDeHospitalidad a les Devesas de Cercedilla de la serra madrilenya. La PAL Madrid va organitzar la jornada, liderada per Pueblos Unidos i la Delegació d’Entreculturas Madrid, en la que van tenir lloc dues caminades diferents: una curta per als més petits al llarg de la riera de Fuenfría, i una altra més llarga, en la que van pujar a la muntanya on es troba el Mirador de los Poetas. Després de la volta, els assistents van gaudir del menjar al camp, i es va llegir el manifest de la campanya de Hospitalidad preparat per a aquesta jornada.

A Astúries, es va celebrar la 1ª Marxa Intercultural Hospitalitat entre Poo i Celorio (Llanes), a la qual van assistir prop de 200 persones, que en un dia ennuvolat i d’una mica de pluja, van gaudir d’una petita caminada de tres quilòmetres entre les dues poblacions de l’ orient d’Astúries. Tots van compartir dinar a la Casa de Ejercicios de San Ignacio a Celorio i van celebrar l’eucaristia de diumenge.

Una activitat diferent, amb l’objectiu d’oferir oci en un entorn natural, afavorint la trobada i la convivència amb migrants que resideixen a Astúries, i sensibilitzant els assistents a l’acolliment cap a aquesta població. L’activitat estava promoguda per la Comissió d’ Hospitalitat de la PAL d’Astúries de la Companyia de Jesús.

Les properes setmanes, en molts llocs més d’Espanya s’organitzaran més caminades solidàries, en les que totes les persones marxaran unides en una jornada de trobada intercultural, reclamant una cultura d’ Hospitalitat i acollida a la nostra societat.