Pamplona celebra i reivindica l’Hospitalitat un any més

Centenars de persones es van sumar a la jornada de Hospitalitat que va tenir lloc el 13 d’octubre a Pamplona per solidaritzar-se amb les persones migrants i refugiades de la mà d’ALBOAN, el Colegio San Ignacio, i el Centro Loyola de Pamplona.

La jornada va començar amb una eucarística a l’església de la Immaculada. Posteriorment les persones assistents van tenir l’oportunitat d’assaborir  uns “pinxos solidaris” preparats per alumnes i alumnes del centre, que també van exposar i van posar a la venda sabons, bijuteria, i imants decoratius elaborats per ells i elles. El fotoperiodista Iván Benítez també va participar a la jornada en què va realitzar una presentació de l’exposició “Stand by, més enllà de les fronteres” en la que retrata la realitat de població refugiada en diferents contextos com el Líban, Grècia i Mèxic.

Entorn de les 13 hores, més de 800 persones de totes les edats van realitzar una marxa pel centre de la ciutat amb sortida i arribada al Colegio San Ignacio.

A la seva tornada es va donar pas al dinar popular després de la salutació de Javier Andueza, coordinador d’ALBOAN a Navarra, Carlos Moraza, director del Colegio, i Ignacio Aranzadi, responsable del Centro Loyola de Pamplona. Més de 400 comensals van degustar un menú a base d’ensaladilla i paella, i van gaudir d’una sobretaula amenitzada pel grup “Los Habituales”.

En definitiva, una gran jornada de celebració i reivindicació, que s’emmarca en la campanya Hospitalitat propulsada per les organitzacions del Sector Social de la Companyia de Jesús.

Els diners recaptats es destinaran a donar suport a la Red Jesuita con Migrantes d’Amèrica Central, i més concretament per a l’atenció a les necessitats bàsiques d’allotjament transitori, alimentació, atenció mèdica d’urgència, ubicació d’habitatge i primers auxilis psicològics.