Pamplona es va bolcar amb les persones migrants

El diumenge 7 d’octubre la capital navarresa va mostrar per tercer any consecutiu la seva cara més solidària amb les persones migrants i refugiades en una jornada entranyable i plena de bon humor, organitzada per l’ONGD ALBOAN, al Colegio San Ignacio i al Centro Loyola, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pamplona-Iruñea. La Xarxa Jesuïta amb Migrants d’Amèrica Central i Mèxic serà la destinatària dels fons recaptats en un esdeveniment que s’emmarca en la campanya Hospitalitat (www.hospitalitat.cat) impulsada per la Companyia de Jesús.


Després de l’eucaristia a l’Església de la Immaculada, el Colegio San Igncio va acollir activitats esportives, jocs, tallers infantils, i el ja tradicional “bocata solidari” en un ambient molt animat. A les 12.30 una marxa de diversos centenars de persones va recórrer el centre de la ciutat fins a l’antiga estació d’Autobusos. Alumnat, pares i mares, professorat i gent aliena al centre educatiu van voler així mostrar la seva proximitat als que han d’abandonar les seves llars a la recerca d’una vida digna.

Un cop ja a l’antiga estació d’autobusos Carlos Moraza SJ, director del Colegio San Ignacio, Ignacio Aranzadi, com a responsable del Centroe Loyola de Pamplona, i Javier Andueza, coordinador d’ALBOAN a Navarra, van saludar i van agrair la participació. Andueza va assenyalar que amb aquesta jornada es vol “donar resposta a una realitat de dolor que ens interpel·la. Volem mirar aquesta realitat i implicar-nos, no només a la tasca de cooperació per al desenvolupament i acció humanitària, que vam realitzar en terreny sinó també en el canvi de percepcions sobre el refugi i la migració, i la implicació de la ciutadania per atendre aquesta situació en clau de justícia”.

Javier Andueza va afegir que, aquest any, el suport es centra a Centro-amèrica ja que “al voltant de 400 mil persones procedents de l’Amèrica Central es desplacen anualment en direcció a Mèxic, Estats Units i Canadà, a causa de la pobresa, l’exclusió, la manca d’oportunitats laborals i els desastres naturals per la vulnerabilitat ambiental.”

A continuació es va servir un dinar popular per a 400 persones a la qual va seguir una revetlla amb el grup musical «Los habituales», que va posar el punt final a la jornada.