Presentem #CaminosDeHospitalidad

2.000 persones surten a caminar 30.000 quilòmetres de solidaritat amb i per les persones refugiades. La iniciativa #CaminosDeHospitalidad de la campanya Hospitalidad.es celebra caminades de trobada intercultural, al costat de les persones migrants i refugiades, per reclamar l’acollida i la inclusió a la nostra societat.


Des de la campanya Hospitalidad.es, impulsada pel Sector Social de la Companyia de Jesús, vam llançar la iniciativa de mobilització #CaminosDeHospitalidad. Una sèrie de marxes tindran lloc aquest mes de juny amb les persones migrants i refugiades que acompanyem en diverses ciutats d’Espanya. És una manera de reivindicar una societat, que treballi per l’acollida i la inclusió social d’aquestes persones, mitjançant una activitat de trobada intercultural i de compartir les nostres experiències.

Creiem en les causes per les quals milions de persones s’han vist forçades a fugir de les seves llars, arribant a les nostres ciutats. No hi ha millor homenatge per a aquestes persones, que la de posar-nos en la seva pell i sortir a caminar units per demanar a les institucions que la nostra societat està compromesa a acollir, i a construir un esperit d’hospitalitat i solidaritat.

Aquesta iniciativa parteix de la feina que el jesuïta Frans van der Lugt solia dur a terme a Síria. Durant més de 40 anys, aquest sacerdot va organitzar marxes com a forma de trobada interreligiosa i intercultural a Homs, amb les diferents comunitats de la ciutat.

Quan moltes d’aquestes persones sirianes van buscar refugi a Alemanya, van reprendre aquests camins, i ara volem replicar aquesta acció al nostre país. Els camins ajuden a curar les ferides produïdes per la persecució i la violència, i ajuden a visibilitzar la situació de les persones migrants forçoses i refugiades a Espanya. Per sobre de cristians, musulmans o agnòstics, nosaltres veiem, per sobre de tot, persones.

Al voltant de 2.000 persones recorreran aproximadament 30.000 quilòmetres a les marxes que tindran lloc en diversos territoris d’Espanya durant el mes que ve. Aquestes caminades estan obertes a qualsevol persona, incloses els professionals dels mitjans de comunicació que vulguin fer seguiment in situ:

●     Madrid i Galicia: 2 de juny. ●     Catalunya: Del 13 al 16 de juny.
●     Astúries: 3 de juny. ●     Alacant: 15 de juny
●     P. Basc i Navarra: 8 al 12 de juny. ●     València: 19 de juny.
●     Sevilla: 9 i 10 de juny. ●     Tenerife: 23 de juny.

 

A molts altres llocs s’organitzaran activitats de sensibilització al carrer, com a mostra de suport a #CaminosDeHospitalidad. Volem ser terra d’acollida i unir les nostres forces per una societat que treballi per la plena integració d’aquestes persones i la defensa dels seus drets i d’accés a la ciutadania.