Organico

El món està vivint la major crisi de refugiats des de la Segona Guerra Mundial. Conflictes enquistats, com a Síria, l’Afganistan o la banya d’Àfrica, estan produint la fugida contínua de població civil, que busca salvar la vida i tenir futur.

Aquesta realitat ens interpel·la i ens obliga a reflexionar sobre la nostra capacitat d’ acollida, la nostra capacitat d’empatia amb el sofriment i la nostra capacitat de cooperació amb les causes que originen tant de dolor, desigualtat i injustícia.

Per això, les organitzacions del Sector Social de la Companyia de Jesús volem sumar el nostre coneixement i el nostre treball per a la promoció d’una cultura de solidaritat i inclusió amb les persones migrants i refugiades. A través de l’ acollida, la cooperació, la incidència, la sensibilització i l’educació, volem generar un espai de comprensió, acompanyament, suport i benvinguda.

Les organitzacions del sector social de la Companyia de Jesús treballem fonamentalment en tres prioritats: les migracions, la cooperació internacional i els menors i joves en risc d’exclusió social. També som presents en altres àrees afins a la nostra missió amb diversos col·lectius en exclusió social.

ANUARIO2016

 

Descarrega l’Anuari de la Companyia de Jesús 2016 centrat en el món de les persones refugiades, desplaçades i totes les que han d’abandonar forçosament el seu país a causa de la guerra, de la fam i de la persecució.

Migracions

Volem que la nostra societat sigui un espai d’ acollida i inclusió per a les persones migrants que es veuen forçades a fugir de la seva terra i poder donar resposta a aquesta realitat creixent.

El Servicio Jesuita a Migrantes-España (SJM) és una xarxa d’entitats jesuïtes dedicades a l’acompanyament, servei i defensa de les persones migrants i les seves organitzacions. Per a això, porta a terme projectes d’intervenció (acollida, formació, acompanyament associatiu, defensa de drets, etc.) així com campanyes de sensibilització i incidència pública, i iniciatives d’investigació. Amb l’horitzó de la promoció d’una societat inclusiva, integrada i intercultural, són moltes les organitzacions implicades:

Cooperació Internacional

Promovem el desenvolupament humà de les persones i poblacions desfavorides en països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. A més del treball en cooperació internacional, les nostres organitzacions Entreculturas i Alboan duen a terme tasques de sensibilització social, educació per a la ciutadania global i promoció del voluntariat nacional i internacional a favor d’un món més just que posi a les persones al centre.

Les dues organitzacions de cooperació internacional són Entreculturas i Alboan (al País Basc i Navarra):

Menors i joves en risc d’exclusió social

Aquest àmbit és plural i compta amb institucions dedicades a fins molt diversos: acolliment, educació en el lleure i suport a l’estudi, centres escolars per a menors exclosos del sistema escolar ordinari, acompanyament a famílies en risc d’exclusió i suport en la inserció laboral.

Altres àmbits d’actuació

A més, treballem en altres àrees afins a la nostra missió com el “sensellarisme”, l’orientació i acollida penitenciària i la investigació per la pau i per al diàleg entre les Ciències Socials i la Teologia. En aquestes temàtiques es troben la Fundació Arrels (Barcelona); la Fundació Lluís Espinal (Barcelona); la Fundació Sant Ignasi de Loiola (Lleida); la Fundación Seminario de Investigación para la Paz (Zaragoza) i el Piso de Acogida Pedro Claver (Valencia).

Vols participar en aquesta iniciativa?

PARTICIPA

Top