Somos Migrantes a la Universitat de Vigo

L’exposició fotogràfica Somos Migrantes ha estat inaugurada a la Universitat de Vigo amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, celebrat el passat 20 de juny. A través d’un format dissenyat pel “Consello Municipal de Cooperación Internacional” i “Solidariedade del Concello de Vigo” mitjançant la seva campanya de sensibilització ‘Impórtanos‘, la mostra d’imatges es troba disponible per a visitar a l'”Escuela de Ingeniería Industrial de la Universitad de Vigo” fins al proper 9 de juliol.

L’acte d’inauguració, que va tenir lloc el 20 de juny, va ser presentat pel rector de la Universitat de Vigo, Manuel Reigosa; José Luis Barreiro, coordinador regional d’Entreculturas a Galícia i Astúries; i Xosé M. Mahou, director de l'”Área de Responsabilidad Social y Cooperación” de l’Ajuntament.

Aquesta exposició fotogràfica ha estat impulsada per les organitzacions jesuïtes que promouen la justícia social i l’acollida: la campanya Hospitalitat, la “Fundación Entreculturas”, els Serveis Jesuïtes a Migrants d’Espanya i Mèxic, i, per la seva part, la “Comissión Episcopal de Migraciones”, i ha recorregut nombrosos llocs de la geografia espanyola. Una mostra de la realitat a les fronteres on milers de persones arrisquen la vida a la recerca d’una vida digna i amb futur lluny de casa seva. Segons les últimes dades ofertes per l’ACNUR, més de 70 milions de persones al món es veuen forçades a deixar les seves cases i migrar a altres llocs. Aquesta exposició il·lustra, a través de fotografies de més de 25 autors, la vida a algunes d’aquestes barreres en el món: Espanya-Marroc, EUA-Mèxic, Mar Mediterrani, etc. Perquè tots som migrants, només alguns creuen fronteres.