Tallers d’Hospitalitat al Col·legi Immaculada d’Alacant

El Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant ha organitzat una sèrie de tallers per apropar el treball i l’esperit de la campanya Hospitalitat a l’alumnat del centre educatiu, a l’espai d’activitats de l’exposiciófotogràfica Som Migrants, que es troba instal·lada a l’Església de Col·legi des de la passada setmana i fins al pròxim 22 de gener.

Els i les estudiants de 3r i 4t d’ESO, i 1r i 2n de Batxillerat del Col·legi han assistit a un taller sobre la realitat de les migracions i de les persones que es veuen forçades a fugir a altres països, amb la participació de Cecilia Villarroel , coordinadora d’Entreculturas a la Comunitat Valenciana; i Daniel Martinez, responsable de sensibilització de la campanya. Les xerrades, en la qual els alumnes han pogut també participar de forma activa amb un joc senzill i amb torn de preguntes, s’han tancat amb la visita de l’alumnat a la mostra fotogràfica a l’Església del centre educatiu.

Una oportunitat per treballar amb l’alumnat la realitat de les persones migrants, conèixer de forma propera les xifres oficials de migració que ajuden a desmitificar algunes percepcions prestablertes, així com a trencar barreres mentals que ens impedeixen conèixer i obrir la porta a l’estranger. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a l’esforç de la delegació d’Entreculturas d’Alacant i al professorat del centre implicat en aquesta delegació.