Temps per a la Pau i l’Hospitalitat a Bilbao

El dimecres 30 de gener començava al col·legi  Nuestra Señora de Begoña-Jesuitak Indautxu de Bilbao el “Tiempo para la Solidaridad, TPS”. El col·legi es troba en el segon any de projecte, que gira entorn de moviments migratoris mundials  i abordar-lo en clau de Hospitalitat, sumant-se així a la campanya per la qual cosa l’anomenen ara “Tiempo para la paz y la Hospitalidad”.

El fil conductor d’aquest any han estat els moviment migratoris que es produeixen des del centre d’Àfrica (Sudan, Txad, Congo, Senegal …) fins arribar a Nador (Marroc), com a pas previ al nostre país i als altres països d’Europa.

La primera setmana, la de la Pau, va començar el dimecres 30 de gener, coincidint amb el dia escolar de la Pau i la No Violència. Durant la segona setmana, la de l’Hospitalitat, van realitzar un gest conjunt al pavelló, el divendres 8 de febrer al començament del matí, en el que es va llegir un manifest de la Comunitat Educativa.

L’alumnat del centre ha representat un camí de terra que arriba fins a Nador, i al que acompanya l’exposició “Somos Migrantes-Migratzaileak”, al llarg del qual han reflexionat sobre els somnis que empenyen les persones a emigrar i l’ha recollit en uns mitjons que han ficat en sabates velles que van portar a l’escola. També han aprofundit i investigat al voltant de la tasca del Servei Jesuïta a Migrants.