Una onada de solidaritat amb les persones refugiades i migrants va recórrer els carrers de Pamplona

De la mà de l’ONG ALBOAN, el col·legi Sant Ignasi, i el Centre Loiola, el diumenge 8 d’octubre la capital navarresa va mostrar la seva cara més solidària amb les persones refugiades i migrants. Centenars de menors i adults van marxar per la ciutat i van compartir un dinar solidari per donar resposta un “realitat de dolor que ens interpel·la”.

La jornada va començar amb una eucaristia a l’església de la Immaculada. Després d’un “entrepà solidari” a les instal·lacions del Col·legi Sant Ignasi, centenars d’estudiants, pares, mares, professorat, i moltes persones més van marxar pel centre de la ciutat darrere d’una pancarta d’Hospitalitat fins a l’antiga estació d’autobusos.

37612917381_3b9a502d26_k

Allà els més petits van participar en tallers de xapes, pintacares, parades de globus, sabons, punts de llibre i pedres, etc per després donar pas al Dinar solidari.

Mateo Aguirre SJ, adjunt a la direcció d’ALBOAN i Ángel Ortiz de Orbina SJ, director del Centre Loiola, van dirigir unes paraules a les més de 400 persones congregades que van tastar un menú a base d’arròs i de peix, i van gaudir d’una sobretaula amenitzada pel Ochote ” Las voces de los Burgos ” i el grup ” Los habituales”.

En definitiva, una jornada rodona de solidaritat i de celebració, que s’emmarca en la campanya Hospitalitat propulsada per les organitzacions del Sector Social de la Companyia de Jesús.

Els diners recaptats es destinaran a donar suport a la Xarxa Jesuïta amb Migrants d’Amèrica Central en la seva tasca d’acollida de persones migrants en els països de trànsit i destinació. Aquesta Xarxa cobreix les necessitats bàsiques d’allotjament i menjar. A més acompanya tant en qüestions legals de refugi, com en el suport psicològic a aquestes persones víctimes del desplaçament forçat.

MIRA EL VÍDEO DE LA JORNADA

VISITA L’ÀLBUM DE FOTOS