#JoBasteixoPonts: Ens concentrem a 15 ciutats per exigir hospitalitat amb les persones migrants i refugiades

Aquest cap de setmana hem sortit al carrer a 15 ciutats per seguir recollint signatures dins de la iniciativa #JoSocTerraDAcollida. Ja portem recollides més de 20.000 adhesions i volem arribar a les 30.000 per lliurar el proper 19 de juny al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

MONTAJE2

Durant els diferents actes, hem desplegat pancartes amb els nostres missatges #JoSocTerraDAcollida i #JoBasteixoPonts i hem llegit un mateix manifest exigint que es destinin fons suficients perquè l’acollida es faci d’acord amb les necessitats i drets de les persones refugiades; que s’articulin formes per permetre la participació d’una ciutadania solidària que ha repetit que desitja ser Terra d’Acollida; que defensi davant la UE polítiques migratòries justes amb la dignitat i els drets humans al centre; que desenvolupi una política de Cooperació Internacional no supeditada al control de fronteres i que incorpori l’Educació per a la Ciutadania Global a les polítiques educatives per formar persones compromeses i fomentar societats d’acollida cohesionades i pacífiques.

Més de 5.000 persones han perdut la vida a la Mediterrània només al 2016. Un de cada quatre eren nens, nenes i adolescents, i la majoria viatjaven sols. A causa de l’augment del control migratori en aquells països amb els quals la Unió Europea arriba acords, les persones busquen altres rutes més perilloses. Al setembre, es venç el termini perquè el Govern d’Espanya compleixi amb els compromisos d’acollida adquirits amb la UE. Així mateix, quan les persones finalment arriben a Espanya es troben un sistema d’acollida sobresaturat i poc garantista. Moltes de les persones refugiades es veuen en pocs mesos abandonades als marges del sistema, sense els suports que garanteixin la seva integració i la seva autonomia.

MONTAJE1

En nom de la campanya, moltes gràcies a totes les persones voluntàries i entitats implicades en fer-ho possible a Badajoz, Barcelona, Bilbao, Burgos, Còrdova, Huelva, Lleida, Logronyo, Madrid, Màlaga, Múrcia, San Sebastià, Sevilla, Tudela y València i a les entitats de la PAT de Catalunya: Casal Loiola, La Salut Alta, les escoles de Jesuïtes Infant Jesús-Sant Gervasi i Joan XXIII-Bellvitge, La Fundació La Vinya, Cristianisme i Justícia, Migra Studium, el curs d’alfabetització de Lleida, els Grups Magis, Missió Bellvitge i totes altres entitats que han participat d’una o altra manera.

Us animem a seguir recollint signatures a #JoSocTerraDAcollida. Des d’Hospitalitat.cat seguirem reivindicant una cultura d’hospitalitat i bastint ponts a totes les persones refugiades i migrants que s’han trobat obligades a sortir de la seva terra.

Àlbum de fotografies