Catalunya 2018

Per una Europa de drets i valors.

#JoCamino

Aquest any tornem a caminar en HOSPITALIDAD.ES. Ens posem el calçat còmode i sortim al carrer per a recórrer quilòmetres de solidaritat en defensa d’una Europa de valors, una Europa de drets que treballa per la igualtat, la protecció, la llibertat i la dignitat de les persones migrants i refugiades i tota la seva ciutadania. Anima’t i vine’t a caminar a la teva ciutat o lloc més pròxim. Una ocasió de compartir la riquesa de la diversitat amb altres persones, de caminar braç a braç, de conèixer i obrir-se a altres cultures.

Hi haurà moltes activitats: marxes senderistes, lectures de manifest amb les nostres reivindicacions, menjar compartit, espais de reflexió de cara a les eleccions europees sobre migracions i asil, activitats d’oci, diversió i sensibilització, i molt més… Suma’t a caminar!

Burgos

A Burgos el camí de Santiago es transforma en un Camí d’Hospitalitat. Dimecres que ve 26 de juny des de les 16.30 hores recorrerem els 13 quilòmetres que separen Burgos de Rabé de las Calzadas, on dues persones de JRS Burundi ens comptaran el seu testimoniatge personal com a refugiats en un berenar compartit. La marxa compta amb la col·laboració de diverses entitats que acullen i acompanyen a persones migrants i refugiades a la ciutat.

Màlaga

A Màlaga sortim a caminar per l’Hospitalitat amb les persones refugiades dissabte que ve 22 de juny. Acosta’t a les 12.30 al carrer Alcazabilla (enfront del Teatre Romà) per a recórrer una caminada urbana fins a l’arribada a les 14.00 a la Plaça de la Constitució i un menjar compartit en la Plaça Sant Ignasi 2. Marxa organitzada per Hospitalitat, Màlaga Solidària-Coordinadora ONGD, i Plataforma de Solidaritat amb els Immigrants de Màlaga.

Alacant

La II Marxa per l’Hospitalitat recorrerà la Serra Grossa d’Alacant aquest pròxim divendres 14 de juny. Amb sortida des de les 18.00 h en el Col·legi Inmaculada Jesuïtes d’Alacant, pujarem la muntanya i finalitzarem amb un espai compartit i un gest simbòlic enfront del Mar Mediterrani.

Valladolid

El dimecres 19 de juny sortirem a realitzar el camí d’Hospitalitat a Valladolid. A les 17.30 hores ens veiem en la Plaça Major (escaira carrer Santiago) per a sortir a les 18.00 cap a l’Escola INEA pel Camí Vell de Simancas. Si no pots acudir a la sortida, vine’t a les 20.00 h a INEA per a la trobada final i el berenar compartit.
Més informació: sensibilizacion@redincola.org

Astúries

Diumenge que ve 16 de juny ens ajuntarem per a compartir una marxa senzilla, un menjar i l’eucaristia en els Camins d’Hospitalitat d’Astúries. Ens veurem a les 11.00 en l’entrada del parc de l’Hivern d’Oviedo (C/Pedro Masaveu 37) per a iniciar-la des d’aquí fins a les Caldas. Cada persona haurà de portar el seu menjar per a aquest dia i ganes de compartir vida. En acabar hi haurà autobusos que ens portaran de tornada a Oviedo. Per a qualsevol dubte: torneohospitalidadasturias@gmail.com

Galícia

Una caminada urbana recorrerà Santiago de Compostel·la dissabte que ve 1 de juny a partir de les 16 hores des de la Plaça de Cervantes de la capital gallega. Un recorregut d’unes dues hores de durada en el qual passarem per centres d’acolliment a migrants, refugiats i persones sense llar.

Valencia

Tres activitats tindran lloc a València durant el mes de maig relacionades amb #CaminosDeHospitalidad.
Dissabte 11 de maig. Des de les 10h fins a les 13 h.Sortint del Ctro Arrupe , ens desplaçarem fins a la Platja de la Malva-rosa a recollir residus plàstics . Anirem de la mà de Miss Pachamama, organització que està sensibilitzant sobre la cura de la naturalesa.
Divendres 17 de maig. Camí d’Hospitalitat. 18.00 h. Ruta des de Centre Arrupe fins a la Platja de la Malva-rosa.
Dimarts 21 de maig. Xerrada de sensibilització amb Rafa Sanchis de Miss Pachamama sobre ús de plàstics i degradació del medi ambient.

Madrid

El dissabte 18 de maig una caminada urbana recorrerà la ciutat de Madrid entre el Centre Jesuïtes Maldonado i la Universitat de Cometes. Una jornada de celebració i solidaritat que comptarà amb una motivació inicial, la caminada amb parada en el Parlament Europeu, un acte de reflexió final i un menjar compartit.
T’esperem a partir de les 11.30 en carrer Maldonado, 1.

País Basc i Navarra

Aquest any hem convocat una “marxa solidària” de 10 quilòmetres que tindrà lloc el diumenge 19 de maig i que partirà des de Aizpurutxo(Urretxu) fins a Loyola.

La caminada donarà començament a les 10.30 del matí. A les 10 de demà un servei de llançadores recollirà a les persones participants en el Santuari de Loyola per a traslladar-les a Aizpurutxo.

L’arribada al Santuari de Loyola està prevista sobre les 13.00, on realitzarem una votació simbòlica sol·licitant una Unió Europea de dignitat, solidaritat, llibertat i protecció amb les persones refugiades i migrants.

Córdova

Córdova

A Còrdova ens posem el calçat còmode i sortim al carrer per a recórrer quilòmetres de solidaritat. Ens veiem el diumenge 19 de maig a les 10.00 hores en la cotxera de Aucorsa en el Polígon Industrial Los Pedroches per a recórrer el camí fins a Santo Domingo on descansarem, menjarem l’entrepà i llegirem el manifest.

Vols defensar una Europa oberta, solidària i inclusiva? Caminem junts per a aconseguir-ho. Cerca la ruta més pròxima a la teva casa i… Uneix-te al Camí!

#GràciesPerVenir

Foto / Sergi Cámara