Organico
Logo #YoSoyTierraDeAcogida

Per una Europa de dignitat i drets

Davant la resposta de rebuig que Europa està donant a les persones refugiades i desplaçades, volem ser terra d’acollida. Alcem la nostra veu a través d’aquest manifest i exigim als nostres representants polítics protecció i acollida JA. En concret els demanem que actuïn per:

 • SALVAR VIDES
  Reforçar les operacions de salvament marítim a Espanya i a la Mediterrània. Salvar vides és una prioritat. Quant més es tanquen les fronteres, més perilloses es fan les rutes.
 • OBRIR VIES D’ACCÉS LEGALS I SEGURES
  Impulsar vies d’accés legals i segures, per donar alternatives a les persones refugiades i evitar el negoci lucratiu de les màfies, com ara agilitzar i flexibilitzar les possibilitats de reagrupament familiar, emetre visats humanitaris o obrir la possibilitat de sol·licitar asil a Consolats espanyols.
 • COMPLIR AMB LA REUBICACIÓ
  Complir en 2016 amb el compromís de reubicar 16.000 persones refugiades des de Grècia i Itàlia i impulsar al fet que els altres estats membres de la Unió Europea compleixin també les quotes a què s’han compromès.
 • FER EFECTIU EL REASSENTAMENT
  Complir en 2016 amb el compromís de reassentar 1.449 persones refugiades de països veïns als conflictes.
 • CONCEDIR ASIL
  Procediments d’asil individualitzats, ràpids, justos, i eficients, sigui quin sigui el país d’origen o d’arribada
 • RESPECTAR LA DIGNITAT I ELS DRETS
  Rebre a les persones que arriben amb dignitat i respecte als seus drets, independentment del seu estatus migratori. Anul·lar l’acord de la Unió Europea amb Turquia. Espanya ha de posar fi immediatament a les devolucions automàtiques en les ciutats autònomes de Melilla i Ceuta.
 • REFORÇAR L’AJUDA HUMANITÀRIA
  Destinar el 0,4% de la Renda Nacional Bruta a Ajuda Oficial al Desenvolupament en la propera legislatura. Destinar el 10% de l’AOD a Ajuda Humanitària.
 • CONTRIBUIR A LA PAU
  Abordar les causes estructurals i globals del creixent èxode d’homes, dones, nens i nenes que abandonen involuntàriament la seva llar.
 • POSSIBILITAR LA INTEGRACIÓ
  Donar solucions duradores i adequades per a l’acollida i la integració de les persones migrants i refugiades al nostre país.
 • CREAR HOSPITALITAT
  Fomentar una cultura de l’hospitalitat des de les diferents polítiques públiques implicades, incloent-hi l’educació per a la ciutadania global com a estratègia perquè les societats d’acollida comprenguin les causes, previnguin la radicalització, i fomentin la convivència intercultural.

NURIA FERRÉ, INVESTIGADORA EN FORMACIÓ DE LA CÀTEDRA DE REFUGIATS I MIGRANTS FORÇOSOS DE LA UNIVERSITAT COMILLA

“Resulta molt frustrant no poder fer pràcticament res per unes persones que tenen tantes necessitats…Però aleshores vaig aprendre que només escoltant, interessant-me, saludant o somrient ja feia molt, perquè poca gent en el seu trajecte migratori ho fet. I a partir d’aquí es tracta de donar veu i transmetre el molt que he après d’ells, per poder així sensibilitzar als qui no hem hagut de passar per això”.

JESÚS Y JOSEPH, COMPANYS D’EQUIP A MADRID

“El més impressionant és descobrir l’alegria que han portat a l’equip, i que fan dels diumenges a la tarda el millor moment de la setmana des de fa dos anys”.

“Per a mi jugar a futbol no ha estat el millor perquè a futbol s’hi pot jugar a qualsevol lloc… El millor ha estat integrar-se al grup, gaudir jugant a futbol i, sobretot, sentir-me escoltat. En aquest grup hi trobo suport en els estudis, etc. i han fet la meva integració a la societat espanyola més fàcil. No tinc paraules per agrair-ho”.

JON ARRUTI, COORDINADOR DE PASTORAL COL·LEGI SANT IGNASI (SAN SEBASTIÁN)

“Les actituds d’acollida avui a la comunitat educativa són la solidaritat del demà”

NOELIA PEÑA, PROFESSORA D’EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA COL·LEGI SANT JOSEP (VALLADOLID)

“Ensenyar als nostres nens i nenes d’avui sobre les realitats del món és clau per formar persones que acullin en el futur”

Top