Presentem #CaminosDeHospitalidad

2.000 persones surten a caminar 30.000 quilòmetres de solidaritat amb i per les persones refugiades. La iniciativa #CaminosDeHospitalidad de la campanya Hospitalidad.es celebra caminades de trobada intercultural, al costat de les persones migrants i refugiades, per reclamar l’acollida i la inclusió a la nostra societat.

Des de la campanya Hospitalidad.es, impulsada pel Sector Social de la Companyia de Jesús, vam llançar la iniciativa de mobilització #CaminosDeHospitalidad. Una sèrie de marxes tindran lloc aquest mes de juny amb les persones migrants i refugiades que acompanyem en diverses ciutats d’Espanya. És una manera de reivindicar una societat, que treballi per l’acollida i la inclusió social d’aquestes persones, mitjançant una activitat de trobada intercultural i de compartir les nostres experiències.

Creiem en les causes per les quals milions de persones s’han vist forçades a fugir de les seves llars, arribant a les nostres ciutats. No hi ha millor homenatge per a aquestes persones, que la de posar-nos en la seva pell i sortir a caminar units per demanar a les institucions que la nostra societat està compromesa a acollir, i a construir un esperit d’hospitalitat i solidaritat.

Aquesta iniciativa parteix de la feina que el jesuïta Frans van der Lugt solia dur a terme a Síria. Durant més de 40 anys, aquest sacerdot va organitzar marxes com a forma de trobada interreligiosa i intercultural a Homs, amb les diferents comunitats de la ciutat.

Quan moltes d’aquestes persones sirianes van buscar refugi a Alemanya, van reprendre aquests camins, i ara volem replicar aquesta acció al nostre país. Els camins ajuden a curar les ferides produïdes per la persecució i la violència, i ajuden a visibilitzar la situació de les persones migrants forçoses i refugiades a Espanya. Per sobre de cristians, musulmans o agnòstics, nosaltres veiem, per sobre de tot, persones.

Al voltant de 2.000 persones recorreran aproximadament 30.000 quilòmetres a les marxes que tindran lloc en diversos territoris d’Espanya durant el mes que ve. Aquestes caminades estan obertes a qualsevol persona, incloses els professionals dels mitjans de comunicació que vulguin fer seguiment in situ:

  • Madrid i Galicia: 2 de juny.
  • Catalunya: Del 13 al 16 de juny.
  • Astúries: 3 de juny.
  • Alacant: 15 de juny
  • P. Basc i Navarra: 8 al 12 de juny.
  • València: 19 de juny.
  • Sevilla: 9 i 10 de juny.
  • Tenerife: 23 de juny. 

A molts altres llocs s’organitzaran activitats de sensibilització al carrer, com a mostra de suport a #CaminosDeHospitalidad. Volem ser terra d’acollida i unir les nostres forces per una societat que treballi per la plena integració d’aquestes persones i la defensa dels seus drets i d’accés a la ciutadania.

¿Quieres participar en esta iniciativa?

QUERES PARTICIPAR NESTA INICIATIVA?

VOLS PARTICIPAR EN AQUESTA INICIATIVA?

EKIMEN HONETAN PARTE HARTU NAHI DUZU?

DO YOU WANT TO PARTICIPATE IN THIS INITIATIVE?

Tu ayuda es fundamental para construir una cultura de solidaridad e inclusión con las personas refugiadas y migrantes.

A túa axuda é fundamental para construír unha cultura de solidariedade e inclusión coas persoas refuxiadas e migrantes.

La teva ajuda és fonamental per a construir una cultura de solidaritat i inclusió amb les persones refugiades i migrants.

Zure laguntza funtsezkoa da errefuxiatuekiko eta migratzaileekiko elkartasun- eta inklusio-kultura eraikitzeko.

Your help is essential to build a culture of solidarity and inclusion with refugees and migrants.

Skip to content